Lukk

Prosjektet ligger i Bekkjarvik sentrum i Austevoll kommune. Oppdragsgiver Bekkjarvik Eiendom AS, v/ Inge Halstensen ønsket å utvide eksisterende handelssentrum og butikksenter med nye butikkarealer, kontorer, omsorgsboliger og leiligheter, til sammen ca 8 000 m2.

Det var med ærefrykt vi tok fatt på oppgaven. Bekkjarvik er et gammelt, erverdig handelssted og en av de mest besøkte gjestehavnene langs vestlandskysten.

Dette mye på grunn av den pittoreske atmosfæren og kjærligheten som stedsbyggerne gjennom generasjoner har lagt i bygda si.

Den bærende ideen til prosjektet ble å bygge videre på, supplere og bli en del av landsbyen – ikke bygge et stort, stolt og homogent volum som romprogrammet gjerne kunne fristet oss til. For å få til dette måtte vi ha like stort fokus på mellomromma mellom husa som på selve bygningskroppene.

 

 

Vi så det som et poeng å ikke herme de stolte og tidstypiske bygningene – men være bevisst vår tid i nye bygninger. Disse er gitt et tydelig vertikalt preg med en knappere detaljering og materialbruk, som formkontrast til de stedlige, langstrakte og hvitmalte sjøboder. Inspirasjon til de smale og høgreiste kroppene bar vi  med oss fra flere besøk i havnebyen Honfleur i Normandie.

Ferdigstilles våren 2014.

#Forretning/Kontor/Bolig

GLIMT – utvidelse Bekkjarvik torg

Les mer »

GLIMT – utvidelse Bekkjarvik torg

Lukk

Prosjektet ligger i Bekkjarvik sentrum i Austevoll kommune. Oppdragsgiver Bekkjarvik Eiendom AS, v/ Inge Halstensen ønsket å utvide eksisterende handelssentrum og butikksenter med nye butikkarealer, kontorer, omsorgsboliger og leiligheter, til sammen ca 8 000 m2.

Det var med ærefrykt vi tok fatt på oppgaven. Bekkjarvik er et gammelt, erverdig handelssted og en av de mest besøkte gjestehavnene langs vestlandskysten.

Dette mye på grunn av den pittoreske atmosfæren og kjærligheten som stedsbyggerne gjennom generasjoner har lagt i bygda si.

Den bærende ideen til prosjektet ble å bygge videre på, supplere og bli en del av landsbyen – ikke bygge et stort, stolt og homogent volum som romprogrammet gjerne kunne fristet oss til. For å få til dette måtte vi ha like stort fokus på mellomromma mellom husa som på selve bygningskroppene.

 

 

Vi så det som et poeng å ikke herme de stolte og tidstypiske bygningene – men være bevisst vår tid i nye bygninger. Disse er gitt et tydelig vertikalt preg med en knappere detaljering og materialbruk, som formkontrast til de stedlige, langstrakte og hvitmalte sjøboder. Inspirasjon til de smale og høgreiste kroppene bar vi  med oss fra flere besøk i havnebyen Honfleur i Normandie.

Ferdigstilles våren 2014.

Les mer om prosjektet »